ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ-ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

 


Στην αγορά κυκλοφορούν τόσα καλλυντικά σκευάσματα που δεν ξέρουμε ποιο να διαλέξουμε, ποιο θα είναι αποτελεσματικό, αν θα είναι κατάλληλο για το δέρμα μας  και αν αξίζει να επενδύσουμε τα χρήματά μας για ένα ακριβό προϊόν. Σπάνια ζητάμε τη γνώμη ενός ειδικού, συνήθως ρωτάμε τις φίλες μας τι καλλυντικά χρησιμοποιούν και παίρνουμε τα ίδια. Όμως ένα προϊόν που είναι κατάλληλο για τη φίλη μας μπορεί να είναι εντελώς αναποτελεσματικό για εμάς. Για να μην ξοδεύουμε λοιπόν μια περιουσία, όταν θα πάμε να ψωνίσουμε καλλυντικά να γνωρίζουμε τα εξής:

κυτταρίτιδα δεν εξαφανίζεται με κρέμες, όπως υπόσχονται πολλές εταιρείες καλλυντικών. Αν δεν γυμναζόμαστε, αν δεν προσέχουμε τη διατροφή μας, αν δεν πίνουμε πολύ νερό, μην περιμένουμε από τα αντικυτταριτιδικά προϊόντα να κάνουν θαύματα!

-Οι ρυτίδες, αφού σχηματιστούν στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια, δεν εξαφανίζονται με κρέμες. Μπορούμε μόνο να προλάβουμε τον σχηματισμό καινούριων, χρησιμοποιώντας ένα πολύ καλό ενυδατικό προϊόν με θρεπτικά συστατικά. Για να κάνουμε το δέρμα να δείχνει σφιχτό και «τσιτωμένο» θα πρέπει να καταφύγουμε σε πιο επεμβατικές μεθόδους με ενέσιμα υλικά.

-Οι κρέμες με κολλαγόνο δεν έχουν αποτέλεσμα αν και οι εταιρείες μάς βεβαιώνουν ότι θα εξαλειφτούν οι ρυτίδες! Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη με μεγάλο μέγεθος και δεν μπορεί να διαπεράσει τους πόρους του δέρματός μας, άρα είναι αδύνατο να διορθώσει τα σημάδια του χρόνου.

-Αν έχουμε τριχόπτωση, ας μην το αποδίδουμε πάντα στο άγχος. Έχει βρεθεί ότι διάφορες ουσίες που χρησιμοποιούνται ως αφριστικά σε σαμπουάν μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών αφού αποδυναμώνουν το θύλακα της τρίχας.

-Στόχος των εταιρειών είναι να χρησιμοποιούν υλικά με χαμηλό κόστος ώστε να έχουν υψηλότερο κέρδος. Έτσι, χρησιμοποιούν ουσίες που προκαλούν μια πρόσκαιρη ενυδάτωση αλλά μακροπρόθεσμα δημιουργούν εξανθήματα και δερματίτιδες.

-Το πιο ακριβό καλλυντικό δε σημαίνει ότι είναι και πιο αποτελεσματικό. Στην τιμή πληρώνουμε το «όνομα» της εταιρείας, τη συσκευασία, τη διαφήμιση κλπ. Επίσης πολλές εταιρείες προβάλουν πάρα πολύ κάποιο συστατικό, το οποίο μπορεί να βρίσκεται σε απειροελάχιστη ποσότητα ή να μην απορροφάται από το δέρμα.   

-Πολλές εταιρείες προβάλουν τα προϊόντα τους ως φυτικά ενώ δεν είναι. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν καλλυντικά χωρίς συντηρητικά, γαλακτωματοποιητές, συνθετικά αρώματα, χρωστικές ουσίες και άλλα συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και αλλεργίες.

Από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να ενημερωνόμαστε  από ειδικούς για τη σωστή επιλογή και χρήση των καλλυντικών σκευασμάτων ώστε να έχουμε μια υγιή, λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις